Oodi-kirjastolle Vuoden Teräsrakenne -palkinto

Taitelija Otto Karvonen maalaamassa kaksoiskierteelle kaartuvien portaiden sisäseinämään teostaan "Omistuskirjoitus". Teosta varten kansalaiset ovat kertoneet kenelle uusi keskustakirjasto omistetaan, kuten "sukankuluttajille", "perheillle", "hupsuille", "väärinymmärretyille" ja "sankareille".

Taitelija Otto Karvonen maalaamassa kaksoiskierteelle kaartuvien portaiden sisäseinämään teostaan "Omistuskirjoitus". Teosta varten kansalaiset ovat kertoneet kenelle uusi keskustakirjasto omistetaan, kuten "sukankuluttajille", "perheillle", "hupsuille", "väärinymmärretyille" ja "sankareille".

Helsingin Oodi-keskustakirjasto palkittiin Vuoden Teräsrakenne -palkinnolla 20.11.2018 Helsingissä. Palkinto jaetaan arkkitehtonisesti korkeatasoiselle sekä terästä että muita metalleja rakentamisvaiheessa oivaltavasti hyödyntäneelle rakennushankkeelle. Kaaritaivutus Kumpula Oy valmisti Oodin kaksoiskierteelle kaartuvan pääportaan teräsrungon.

Vuoden Teräsrakenne kuuluu merkittäviin suomalaisiin arkkitehtuuripalkintoihin. Oodin arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto ALA pääsuunnittelijana Niklas Mahlberg ja rakennesuunnittelusta Ramboll Finland päärakennesuunnittelijana Tapio Aho. Kirjaston on tilannut Helsingin kaupunki, projektia on vetänyt YIT ja rakennuksen teräsrungon on valmistanut Normek Oy, joka tilasi pääportaan teräsrungon valmistuksen Kaaritaivutukselta.

Suomi 100 -juhlavuoden hankkeena tehty Oodi on rakennuksena vahva osoitus suomalaisesta suunnittelu- ja teräsrakentamisosaamisesta. Aulan 80 tonnia painava katseenvangitsija kohoaa kahdentoista metrin korkeuteen ja osat kuljetettiin Helsinkiin kymmenenä eri kappaleena. Paikoilleen ne hitsattiin työmaalla.

Valinnan palkinnosta tekee riippumaton palkintolautakunta. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimi Vuoden Teräsrakenne -palkinnon vuonna 2017 voittaneen Helsingin Länsiterminaali 2:n pääsuunnittelija, arkkitehti SAFA Tuomas Silvennoinen PES-Arkkitehdit Oy:stä.

Palkinnon jakaa Teräsrakenneyhdistys.

Lisätietoa Teräsrakenneyhdistyksen sivulla: http://www.terasrakenneyhdistys.fi/fin/ajankohtaista/terasrakennepaiva/terasrakennepalkinto/

Lisätietoa portaan valmistuksesta: pääsuunnittelija ja yrittäjä Ossi Kumpula, Kaaritaivutus Kumpula Oy, +358 50 3448695, ossi.kumpula@kaaritaivutus.fi

Lehtijuttu Oodin portaasta, palkinnosta ja Kaaritaivutuksesta, Ilkka-lehti la 24.11.2018

Lehtijuttu Oodin portaasta, palkinnosta ja Kaaritaivutuksesta, Ilkka-lehti la 24.11.2018

Lehtijuttu uudesta Oodi-kirjastosta, Projektiuutiset nro 6/2018

Lehtijuttu uudesta Oodi-kirjastosta, Projektiuutiset nro 6/2018

Lehtijuttu uudesta Oodi-kirjastosta, Projektiuutiset nro 6/2018

Lehtijuttu uudesta Oodi-kirjastosta, Projektiuutiset nro 6/2018

Lehti-ilmoituksemme Oodin pääportaasta, Projektiuutiset nro 6/2018

Lehti-ilmoituksemme Oodin pääportaasta, Projektiuutiset nro 6/2018

Lehtijuttu uudesta Oodi-kirjastosta, Teräsrakenne nro 4/2018

Lehtijuttu uudesta Oodi-kirjastosta, Teräsrakenne nro 4/2018

Lehti-ilmoituksemme Oodin pääportaasta, Teräsrakenne nro 4/2018

Lehti-ilmoituksemme Oodin pääportaasta, Teräsrakenne nro 4/2018

  • Kuvia Oodin avajaisista ke 5.6.2018: