Tehtaan omalla 3D-suunnittelulla kaarien valmistus täydellisesti hallitaan.

Arkkitehdin ja rakennesuunnittelijan lisäksi kaarevien teräsmuotojen valmistamisessa tarvitaan usein myös valmistavan konepajan asiantuntemusta, kommentteja ja tarkennuksia ratkaisuvaihtoehtojen selvittämiseksi.

3d_suunnittelulla_kaaret_hallintaanu9N.jpg
 
 

Järeiden kaarevien teräsosien valmistamisessa konepajan omalla suunnitteluosaamisella on ratkaiseva merkitys.

Kaarevien palkkien valmistuksessa tarvittavia mitta- ja muita tietoja ei normaaleista rakennepiirustuksista välttämättä voida poimia.

betonimuotit_tuulimyllyille2Q8sN.jpg

Solid Works -ympäristö

3D-ohjelmat ovat apunamme arkkitehtisuunnitelmien viemisessä valmistuksessa tarvittaviin konepajakuviin. Samalla rakennusprosessin tarpeettomia vaiheita poistuu, päätöksentekoon saadaan laadukkaampaa informaatiota ja prosessin keventyminen näkyy myös kulujen vähenemisenä.

 

Tapausesimerkki – Ilmatieteenlaitoksen auditorio, Helsinki (2010)

auditorio11L93M.jpg

Epätavanomaiset vinot seinät ja kaareva katto vaativat valmistavalta konepajalta myös 3D-suunnitteluosaamista.

Ilmatieteenlaitoksen auditorion valmistuksessa annoimme arkkitehdille ja rakennesuunnittelijalle suunnitteluapua ja yhteistyöllä haastavan kohteen detaljeihin löytyi luova ratkaisu. Alla yleiskuvasarja prosessista, jossa arkkitehdin luomusten pohjalta luotiin suunnitelma teräsrakenteista. 3D-mallin avulla myös muiden kuin teräsosien yhteensopivuus varmistui.

Toimitus koostui suunnittelusta, toteutuksesta konepajalla ja asennuksesta. Auditorion koko on noin 12 x 12 x 7 metriä.

Lisätietoja kohteesta 3D-suunnittelija Ossi Kumpulalta numerosta 050 - 344 8695 tai sähköpostilla osoitteesta ossi.kumpula [at] kaaritaivutus.fi.

 

PYYDÄ APUA KAARIEN SUUNNITTELUUN.